İNSTAGRAM HESABINIZ HACKLENMESİN (instagram güvenlik)

Merhaba YASİN Ç AİLESİ


Bugünki konumuz, İnstagram hesabınızın çalınmaması için güvenlik önlemleri ve yapmanız gereken bir kaç adım bunlar'ı uyguladıktan sonra "İnstagram" Hesabınızın çalınmasını rahat bir şekilde önliyebilirsiniz, Haliyle Şu "Son" Zamanlar'da böyle olaylar artı, "Güvenlik" Önemli.

\~Fake İnstagram (Giriş) ~/


Fake İnstagram Nedir ? : Size takipci,begeni gelicegi söylenir 3-4 bin takipci kasabilirsiniz gibi söylenimde bulunur "İnstagram Begeni-Takipci Siteleri" sizde tabi heveslenir hemen siteye giriş yaparsınız 

"Giriş" Sayfası ile karşı karşıyayız, biz buraya "Kullanici Adi" , "Şifre"mizi girdikten sonra bilgilerimiz, Site sahibinin eline geçicektir çünkü orası fake script'tir.
Bunun için yapıcagınız adım : bu kısımda asla, "Kullanici Adi" ve "Şifre"mizi girmemeliyiz, girdigimiz taktirde "Resmen" Site sahibi'ne al hesabım senin olsun demiş oluyorsunuz
Bu kısım'dan anlıcagınız adım şu aslında,"Her Gördügünüz instagram Giriş yeri'ne kesinlikle kullanıcı adı ve şifremizi girmemeliyiz.


\~ Sosyal Mühendislik~/


"Sosyal Mühendislik" Kurban'ı olmayın , bunun için alıcagınız tedbir şudur hemen bi örnek gösteriyim daha için anlamanız için.
-Merhaba. (Hesap'ınızı çalmak istiyen Kişi)

-Merhaba? (Kurban)

-Ya takipciniz neden bu kadar az? (Hesap'ınızı çalmak istiyen Kişi)

-Takipci kasamıyorum çok zor ya neden sordunuz? (Kurban)

-hahaha benim takipcim nasıl (Hesap'ınızı çalmak istiyen Kişi)

-Oha nasıl yaptınız? (Kurban)

-Bi Site var oraya girip giriş yaptım 2 günde bu kadar takipci geldi  (Hesap'ınızı çalmak istiyen 
Kişi)

- Cidden mi ya banada verirmisiniz? (Kurban)

- Tabiki'de veririm insanlık ölmedi Buyrun Site ; www.insttakippkasss.com (böyle sahte sitelere girmeyin )


Sonra sizi "Fake İnstagram "(Giriş)" Kısmını anlattıgım yer karşılıcak ve böylelikle hesabınız adamın eline geçicek.

"Sosyal Mühendis" Kurban'ı olmamak için biraz zeki olun, herşey'e "Sazan" Gibi atlamayın adam size neden iyilik yapıp takipci kassın ki? her zaman böyle kısımlar'da böyle düşünmekte fayda vardır.

\~Şifreniz-Şifre Güvenligi~


Şifreniz Güvenli'mi? :




Şifreniz ne kadar güvenli? Şifreniz güvenligi çok önemli aslında "Brute Force" Gibi Saldırı programlarıyla şifrenizi deniyebilir çalabilirler.


Örnek olarak adınız "Bayram" Diyelim , bayram123,bayramm,bayram1 gibi şifreler yaparsanız hesabınızın çalınması "Hacker"ler tarafından (10 dakika) Almaz.


Şifreleriniz'i "BayRaM@12 , @BayraM@45 , B!aY14RamL , " Gibi şifreler yapın böylelikle "Hacker"lerin (İnstagram) Hesabınızı çalması 50-60 yılını alır 



Şifrelerinizi sürekli degiştirin 3 günde bir 2 günde bir Şifrenizi degiştirin. 

\~Email-Eposta~/


Email hesabınız bu adımda çok önemli aslında.


Siz "Hacker" Olsaydınız İlk olarak bi hesap çalmak isteseydiniz ilk işiniz, Eposta'yı çalmak olmazmıydı? Hacker degilim , ama şahsen ilk işim eposta çalmak olur.



Eposta adresinizi'de sürekli güncel tutup gizleyin, herkesle hesabınıza girdiginiz (Eposta-Mail) Adresinizi paylaşmayın.



Hangi Mail servisini kullanmalıyım diye sorarsanız, Kesinlikle ("Gmail") i öneririm , Gmail hesabınızı güvenligini yapın yani Telefon dogrulamasını yapmayı unutmayın , eposta güvenligi'de önemlii.

\~Telefon Numarası~/


Hesabınıza "Telefon Numarası" Eklemek sizin için bi avantaj olucaktır.


Nasıl mı?


Hesabınız çalındı diye "Farzedelim" direk yapıcagınız iş Telefon numarası ile almak olur, Ticket attıgınız zaman İnstagram'a Telefon numarası ile dogruluyabilirsiniz hesabın size ait oldugunu çalındıgını.

Bugünki Konumuzu'da böyle tamamlıyalım "Arkadaşlar" Bu adımlara uydugunuz taktir'de "İnstagram" Hesabınız (Asla) Çalınmaz.

Yorumlar

Yorum Gönder