Bitcoin Neden Degerlendi

Bitcoin Neden Değerleniyor?
Çünkü İnsanlar bu cripto parayı kulanıyor yatırım yapıyor satın almak istiyor.
Peki Neden Satın almak istiyor. Çünkü değerleniyor 1 ay önce alan adam 12k dan şimdi satsa 22k temiz 10 k kar peki bu fiyat nasıl artıyor.
Bir Havuz Düşünün Orada 1 tane btc var ve ben o havuza 10 k atıp 1 bitcoin alıyorum.
1 bitcoin i 11k ya satmak için ilan veriyorum tabi insanlar bu paranın değerlenceğini düşünüp gelip alıyor 11 e alan adam 12 ye 12 ye ala adam 13 e böyle böyle küçük küçük karlar ile arta arta gidiyor ve paranın hacmi artıyor havuda bu satışlarda binde 3 binde 2 binde 1 gibi karlar alıyor alan mutlu satan mutlu sattıran mutlu.
neticede dünya üzerinde böyle binlerce havuz var ve havuzlar arası transfer oldukca basit ve hızlı ucuz havuzdan alıp pahalı havuzdada satabilirsiniz.
peki nedir bu havuz tabiki bitcoin borsaları rahatlıkla btc alıp satcağımız borsadır. buralardan btc alıp cüzdanlarınıza aktarıp saklayabilirsiniz.
Peki bu bitcoini neden alıyorlar Çünkü bu paranın transferi oldukca kolay  ve paranın kontrolü sadece alıcı ve satıcı elinde devlet veya bir kurum kontrol edemiyor para açık kaynak kodlu yani her şey ortada  sahtesi basılamıyor. max 21 milyon çıkacağı için ve çıkartması gittikce zorlaşacağı için enflasyona uğramıyor ve alıcısı çoğaldıkca değeri artıyor.

Yorumlar