Ortam Dinleme


Ortam dinleme, mobil cihazlar haricinde yapılan konuşmaların tespit edilmesi olarak tanımlanabilir. Bu işlem genellikle istihbarat servisleri tarafından yapılır ve sonucunda çok önemli bilgiler elde edilir. Gelişen teknoloji sayesinde bu işlemi artık normal insanlar da yapabilmektedir. Telefon dinleme programı adı verilen yazılımlar sayesinde yapılan söz konusu işlem, genellikle güvenlik gerekçesi ile kullanılmaktadır.
Telefon dinlemesi için kullanılan bu yazılımlar, aynı zamanda ortamda yapılan görüşmelerin, konuşmaların tespiti noktasında da etkilidir. Bunların çıkış nedeni, insanların güvenlik noktasında yaşadıkları bir takım sorunların giderilmesidir. Örnek vermek gerekirse çocukların dışarıda kimlerle, ne konuştuğunu merak eden ailelerin, kendisinin aldattığını düşündüğü karısının ortamlarda yaptığı konuşmaları öğrenmek isteyen kişilerin beklentilerini bu yazılımlar fazlasıyla karşılamaktadır.

Ortam Dinleme Nasıl Yapılır?

Ortam dinleme yapabilmek için öncelikle yukarıda bahsedilen yazılımın satın alınması gerekmektedir. Bu noktada insanların farklı seçenekleri vardır ve bunlardan istenilen tercih edilebilir. Satın alma yapıldıktan hemen sonra hedef telefona gizli bir şekilde bu yazılımın yüklenmesi gerekmektedir. Yükleme işleminin gizli yapılması, elde edilecek bilgilerin fazla olmasını sağlayacaktır.
Kurulum, son derece kolaydır fakat buna karşın bazı insanların zorlanması muhtemeldir. Bu sorunun çözülmesi için internet üzerinde çok sayıda videolu anlatım vardır ve insanlar söz konusu anlatımlar sayesinde istedikleri mobil cihaza yükleme yapabilir.
Telefon dinleme programı yüklendikten hemen sonra panel ile arasında otomatik bir bağlantı kurulur ve daha sonra dinleme başlar. Ortam dinleme için ise insanların panel üzerindeki menüleri kullanması ve hedef telefon kapalı iken yani herhangi bir görüşme yapılmıyorken mikrofonlarının açılması yeterli olacaktır. Böylelikle mikrofon tarafından tespit edilen sesler sayesinde ortamın dinlemesi etkin olarak yapılmış olacaktır.

Ortam Dinlemesinin Önemi

Ortam dinlemesi, insanların farklı bilgileri elde etmesine yaramaktadır. Bilindiği gibi insanlar iletişimlerinin önemli bir kısmını telefonlardan yapar fakat buradan hemen her şey konuşulmaz. Özel kişilerle yapılan baş başa görüşmeleri, buradan tespit etmek mümkün değildir. Bu noktada devreye ortam dinlemesi girer ve insanların merak ettikleri konuşmalara etkin bir şekilde ulaşır. Dolayısıyla da kullanıcılar açısından bu durum son derece önemli bilgilerin elde edilmesi anlamına gelir.

Yorumlar