Telefon Takip Yazılımları


Telefon takip yazılımları, insanların sevdiklerini çok daha yakından takip etmelerini sağlayan özel programlardır. Bu programlar aynı zamanda casus yazılım adı ile de bilinmektedir. Gelişen teknolojinin insanlara sunmuş olduğu bu hediye, dinlemelere ilişkin bilinen bütün gerçeklerin değişmesine neden olmuştur. Söz konusu yazılımlar sayesinde artık sıradan ve sadece akıllı telefon kullanmayı bilen kişiler de dinleme yapabilme imkanına kavuşmuştur.
Aileler çocukları adına bir takım endişeler taşırken insanlar da eşleri ya da diğer sevdikleri adına aynı endişeyi taşımaktadır. Söz konusu durum nedeniyle bu ürünlerin kullanımına olan ilgi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Buna bağlı olarak kullanım amaçlarından bazılarının şu şekilde sıralanması yanlış olmayacaktır:
·         Ailelerin çocuklarının gün içinde nerede olduğunu ve kimlerle görüştüğünü bilmek istemesi
·         Kendisini aldattığını düşündüğü eşinin Whatsapp ve sosyal medyadan kimlerle görüştüğünü, gün içinde nerelere gittiğini merak etmesi
·         Alzheimer hastası olan yaşlı anne babanın takibinin yapılması

Telefon Takip Yazılımları Ne İşe Yarar?

Telefon takip yazılımları, adından da anlaşılacağı gibi yüklendikleri mobil cihazları etkin olarak dinleme yeteneğine sahiptir. Bu cihazların yapabildikleri, kişilerin küçük çaplı bir şaşkınlık yaşamasına dahi neden olmaktadır. Tüm bunlar dikkate alındığında, söz konusu yazılımların ne kadar önemli bir işlevi yerine getirdiği çok daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu yazılımlar sayesinde kişilerin bütün görüşmeleri dinlenebilir, sosyal medya hesaplarına erişim sağlanabilir, konumu tespit edilebilir, telefona girdiği şifrelerin tamamı ele geçirilebilir ve daha bunlara benzer pek çok işlemin yapılması mümkündür.
Telefon takip yazılımları yukarıda bahsedilen işlemleri sorunsuz bir şekilde yerine getirmesine karşın bilinmesi gereken bazı hususlar da vardır. Bunların başında bu programların sadece Android sisteme sahip olan telefonlara yüklenebileceği gelir. Bunun haricinde ise kurulumun sadece fiziki olarak ele geçirilen cihazlara yapılacağının bilinmesi gerekiyor. Uzaktan bir kurulum imkanı yoktur ve bu tür iddialarda bulunan kişilere de bundan dolayı itibar edilmemesi gerekir.

Telefon Takip Yazılımların ile GPS Konum Bulma

Casus yazılım, insanların konumlarını da tespit edebilme özelliğine sahiptir. Bunun için öncelikle hedef telefona bu yazılımın yüklenmesi ve daha sonra da panel üzerinden cihaza bağlanılması gerekiyor. Bu işlemin ardından hedef telefon kişilerin elindeymiş gibi işlemler yapılabilir. Bu aşamadan sonra hedef telefondaki GPS özelliğinin açılması gerekiyor. Böylece cihazın dolayısıyla da takip edilen kişinin yeri telefon takip yazılımları sayesinde tespit edilmiş olacaktır.
Bir kişinin yerinin anında nokta atışı olarak tespit edilmesi çok önemlidir. Bu sayede aileler çocukların nerede olduklarını tespit edecektir. Söz konusu durum ise çocuk ya da aldatma şüphesi olan kişi hakkında önemli bir ipucu verecektir. Bu sayede farklı fikirler yürütülecek ve kişilerin aldatıp aldatmadıkları ya da çocukların tehlikeden olup olmadıkları öğrenilmiş olacaktır.

Yorumlar