Ortam Dinleme


Ortam dinleme, insanların hayallerinin ötesinde bir işlemdir. İnsanlar genellikle telefon dinlemesi yapmak ister ve bu sayede farklı bilgilere ulaşmayı hedefler. Fakat takip edilen ve dinlenilen kişiler sadece telefonlar üzerinden görüşme yapmaz ve yapılan görüşmelerin önemli bir kısmı yüz yüzedir. Bundan dolayı yüz yüze yapılan görüşmelerin de takip edilmesi ve bunların da dinlenilmesi çok önemlidir. Hatta norma telefon dinlemeden çok daha önemli olduğunu söyleyenler dahi vardır. Öyle ki, söz konusu işlem özellikle istihbarat servislerinin en önemli yöntemlerinden birisidir.
Kişiler, sevdiklerine dair farklı bilgilere ulaşmak için farklı yöntemler kullanır. Bu bilgilerin elde edilmesindeki temel amaç, insanların tehlikelerden korunması ve kendilerine herhangi bir zarar gelmemesidir. Bazen çocuklarını anlık olarak izlemek isteyen kişiler, bazen de kendilerini aldattığından şüphelenen eşlerini ya da sevgilileri için benzer bir takibi yapar.

Ortam Dinleme Nasıl Yapılır? Bilinmesi Gerekenler

İnsanların çok önemli bilgilere ulaşmasını sağlayan ortam dinleme, özel yazılımlar kullanılarak yapılmaktadır. Bu işlem için kullanılan yazılımlara genel olarak casus program adı verilmektedir. Casus yazılım Android sisteme sahip olan mobil cihazlarda çalışırken farklı sistemlerle uyum sorunu yaşar ve buna bağlı olarak da çalışmaz. Kişilerin bu önemli detaya fazlası ile dikkat etmesi gerekmektedir.
Telefon takip yazılımları, farklı noktalardan satın alınabilir fakat insanların bu işlemi kurumsal firmalardan yapması tavsiye edilmektedir. Çünkü firmalar hem kurulum hem de sonraki aşamalar için destek vermektedir. Bunun haricinde ise söz konusu firmalar, lisanslı olan yazılımların satışını yaparlar. Bu da kişilerin güvenlik bakımından bir takım sorunlar yaşamasına engel olacaktır.
Ortam dinleme yapacak olan yazılım satın alındıktan sonra bunların izlenecek olan telefonlara gizli bir şekilde yüklenmesi gerekiyor. Yükleme işlemi sadece 3 dakika sürmektedir ve bu işlem bittikten hemen sonra panel ile hedef telefon arasında bağlantı kurulur. Böylece insanlar panel üzerindeki gerekli menüleri kullanmak suretiyle dinleme yapabilir.
Telefon dinleme programları, tamamen arka planda çalışır ve bundan dolayı dinlenen kişiler tarafından fark edilmez. Bu durum, gizlilik için önemli bir ayrıntıdır. Bu ayrıntı, kişilerin daha rahat hareket etmesini sağlar.

Yorumlar